Dit ben ik

Een beetje achtergrond informatie over mezelf

Isabelle De Groote

"Gepassioneerd om anderen de fijnste borduurtechnieken bij te brengen.”

Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd in textiel en vooral in alles wat met de hand geborduurd en genaaid wordt.

Het begon, zoals bij velen, met de kruisjessteek. Toen ik op 21 jarige leeftijd, na mijn studies textielingenieur, een 3 jarige borduurcursus volgde ging het snel veel verder en specifieker. Technieken die nog sporadisch toegepast worden moest ik uitproberen. Zelfs nu, 30 jaar later, leer ik nog steeds nieuwe borduurtechnieken bij.

Ik borduur vooral met de hand: met naalden draad of met de Luneville haaknaald zoals bij de grote couturehuizen teParijs.

Soms gebruik ik ook wel eens een oude Singer trapnaaimachine.

De verschillende borduurtechnieken gebruik ik vooral om juwelen te maken of om toe te passen op zelfgemaakte ofgekochte kledij.

Ik werk graag met Swarovski stenen, edelstenen, glasparels, rocailles, delica’s, pailletten, zijde en zijdelint, soutachelint, kant en velours, mooie wol en alle soorten speciaal garen.

Het is een uitdaging om verschillende borduurtechnieken met elkaar te combineren en steeds nieuwe technieken te leren.

Deze geef ik graag door. Daarom ben ik in 2008 begonnen met het geven van korte borduurlessen aan verschillende volwassenorganisaties.

In 2018 heb ik ervoor gekozen om van mijn jarenlange passie mijn beroep te maken.

Ik heb het label “Erkend Ambacht” en “Handmade in Brugge” gekregen en deze erkenningen hebben mij doen inzien dat er nog steeds interesse is in het, bijna verloren gegane, ambacht borduren.

Daarom besloot ik “Embroidery Belle” op te richten.

Verder heb ik extra kennis opgedaan door buitenlandse cursussen te gaan volgen, o.a. in Rome bij een ex-borduurster van Armani en bij Léon Léon, couturier en deelnemer aan de fashion shows van Dubai, te Amsterdam.

Met Embroidery Belle wil ik in Brugge een borduurschool creëren waar alle geïnteresseerden, van jong tot oud (ik heb al cursisten van 7 tot 80 jaar) de veelzijdigheid van borduren kunnen ontdekken. Voor mij is het belangrijk dat iedereen, eens ze een aantal basissteken onder de knie hebben, vertrekt vanuit zijn eigen ontwerpen, interesses en liefde voor bepaalde materialen en kleuren. Daarom wil ik naast de lessen ook graag mooie materialen aanbieden die dat creatieve proces ondersteunen, want heel vaak komen de ideeën met het zien van het aanbod aan materialen. Daarnaast verkoop ik ook een aantal van mijn eigen creaties, maar eigenlijk dienen deze vooral als inspiratiebron voor mijn leerlingen.

Heb je vragen?

Neem gerust contact op.